|
2012-08-14 11:33:49, kedd
|
|
|
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 tk. só
3 ek. olaj
1 ek. tejpor
2 dl író (vagy aludttej)
kb. 1 dl víz
30 dkg öregtészta
1,5 dkg friss élesztő
Elkészítés
Az öregtészta egy előző nap összeállított, majd túlkelesztett előtészta, amihez 50 dkg lisztet, 3 dl vizet, 1 dkg friss élesztőt alaposan elkeverünk és 12 órán át pihenni hagyunk. Másnap ebből vesszük ki a szükséges mennyiséget, a maradékot pedig hűtőszekrényben egy hétig tárolhatjuk vagy akár le is fagyaszthatjuk. Az író helyett használhatunk aludttejet vagy joghurt és víz 2/3-ad-1/3-ad keverékét.
A hozzávalókból egy könnyű, hólyagos tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és 8 egyforma darabba vágjuk.
A darabokat gömbölyítjük és letakarva, kb. 15 percig pihentetjük. Ezután a kissé megkelt gombócokból kb. 55 cm hosszú tésztarudakat sodrunk.
A két végét ellentétes irányban a közepéig feltekerjük (ha enyhén belisztezzük őket formázás előtt, akkor nem tapadnak össze). Lazán, hogy sütés közben is megtarthassák a formájukat.
Sütőpapíros tepsin, letakarva hagyjuk őket kb. 30 percig kelni.
A sütőt ezalatt 200 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztákat a kimaradt tojásfehérjével, amit enyhén felverünk, lekenjük és megszórjuk szezámmag és fekete szezámmag keverékével.
Kb. 18 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra tesszük hűlni. |
|
|
0 komment
, kategória: szénhidrát napra |
|
Címkék: tojásfehérjével, hűtőszekrényben, fagyaszthatjuk, kelesztőtálban, tésztarudakat, használhatunk, megtarthassák, összeállított, túlkelesztett, előmelegítjük, hozzávalókból, gömbölyítjük, belisztezzük, feltekerjük, pihentetjük, sütőpapíros, tárolhatjuk, keverékével, gombócokból, mennyiséget, ellentétes, hozzávalók, formájukat, lisztezett, elkeverünk, öregtészta, aludttejet, megszórjuk, dagasztunk, elkészítés, kelesztjük, szezámmag, szükséges, duplájára, maradékot, felverünk, szükséges mennyiséget, maradékot pedig, hétig tárolhatjuk, darabokat gömbölyítjük, kissé megkelt, közepéig feltekerjük, sütőt ezalatt, megkelt tésztákat, kimaradt tojásfehérjével,
|
|
|
|
szükséges mennyiséget, maradékot pedig, hétig tárolhatjuk, darabokat gömbölyítjük, kissé megkelt, közepéig feltekerjük, sütőt ezalatt, megkelt tésztákat, kimaradt tojásfehérjével, tojásfehérjével, hűtőszekrényben, fagyaszthatjuk, kelesztőtálban, tésztarudakat, használhatunk, megtarthassák, összeállított, túlkelesztett, előmelegítjük, hozzávalókból, gömbölyítjük, belisztezzük, feltekerjük, pihentetjük, sütőpapíros, tárolhatjuk, keverékével, gombócokból, mennyiséget, ellentétes, hozzávalók, formájukat, lisztezett, elkeverünk, öregtészta, aludttejet, megszórjuk, dagasztunk, elkészítés, kelesztjük, szezámmag, szükséges, duplájára, maradékot, felverünk, előtészta, keverékét, darabokat, felületre, tésztákat, letakarva, borítjuk, irányban, tapadnak, egyforma, kimaradt, lekenjük, aludttej, hólyagos, élesztőt, formázás, alaposan, közepéig, joghurt, darabba, tésztát, tesszük, pirosra, helyett, ezalatt, pihenni, hagyunk, sodrunk, lisztet, megkelt, élesztő, vesszük, hagyjuk, enyhén, fekete, sütjük, rácsra, percig, tepsin, ezután, hosszú, közben, vágjuk, amihez, másnap, tejpor, könnyű, lazán, sütés, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1735
- e Hét: 8513
- e Hónap: 12917
- e Év: 44646
|
|
|